Veel gestelde vragen over PVC traprenovatie

HOE GAAT EEN TRAPBEKLEDING MET PVC TE WERK?

De treden worden bekleed met losse DRYBACK (plak) PVC stroken. Bij een dichte trap kunt u ervoor kiezen om alleen de bovenkant / voorkant treden te bekleden en de stootborden te schilderen, of om het geheel te laten bekleden. Hou er rekening mee dat de onderkant van de treden niet mee bekleed worden met pvc, dus deze moeten wel geschilderd worden. Vervolgens worden de treden afgewerkt met aluminium strips, rvs strips of zwarte strips, type strips kiest u zelf. Verder heeft u nagenoeg geen werk om uw gerenoveerde trap schoon te houden, vochtige doek erover en de klus is geklaard. 

 

KAN IK ZELF MIJN TRAP BEKLEDEN MET PVC?

Een trap bekleden met PVC is een klus voor de specialist. Wij kunnen u helpen om de juiste keuze te maken en zorgen voor een mooi eindresultaat. De PVC planken die wij aanbieden zijn veilig, hygiënisch, brandvertragend en vriendelijk voor mens en milieu.

 

IK HEB EEN NIEUWBOUW TRAP, KAN DEZE OOK BEKLEED WORDEN MET PVC?

Het is niet raadzaam om uw houten trap te laten bekleden met pvc in de eerste 8 tot 12 maanden na oplevering van de woning. De reden hiervan is dat er nog restvocht aanwezig is en de treden nog veel werken in een nieuwbouw woning. Hierdoor kan de pvc gaan kieren, krimpen, uitzetten en in het ergste geval loslaten. Daarom ons advies, hou deze periode aan.

 

IK HEB EEN BESTAANDE TRAP, WAAR MOET DEZE AAN VOLDOEN OM TE KUNNEN BEKLEDEN?

Een houten trap in een bestaande woning moet lijm- en spijker vrij zijn. Eventuele gaten moeten worden opgevuld en geschuurd worden. Des te vlakker de trap, des te mooier de pvc erop komt. Daar dient u zelf voor te zorgen alvorens wij kunnen starten met de werkzaamheden. Is de trap niet helemaal vlak, dan kunnen wij ervoor kiezen om er een MDF plaat te monteren en daarop te bekleden. Let op: geef dit duidelijk aan bij een offerte aanvraag, hier wordt een meerprijs voor gerekend. Bij een open trap moet de onderkant van de treden geschilderd worden, dit wordt niet mee bekleed. Ook dit schilderwerk dient te gebeuren alvorens de treden worden bekleed met PVC.