Bereken de aantal vierkante meters

Zodra de zoektocht naar de perfecte vloer voor uw woning is afgerond, wilt u graag weten hoeveel vierkante meters u nodig heeft. Om dit te kunnen berekenen heeft u de afmetingen van de ruimte(s) nodig waar de vloer komt te liggen. Vervolgens kunt u aan de hand van een simpele rekensom het aantal benodigde vierkante meters berekenen.

Hoe bereken ik de oppervlakte van mijn woning?

U begint met het opmeten van iedere ruimte waar de vloer komt te liggen. Vervolgens vermenigvuldigt u de lengte x breedte van de ruimte(s). De uitkomst is het totale oppervlakte van uw woning of de ruimtes waar u de vloer wilt leggen.

 

Voorbeeld:

Uw woonkamer heeft een lengte van 10 meter en de breedte van 5 meter. De slaapkamer is 5 meter lang en 4 meter breed. De gang is 3 meter lang en 1 meter breed.

 

Oppervlakte woonkamer: 10 x 5 = 50 m2

Oppervlakte slaapkamer: 5 x 4 = 20 m2

Oppervlakte gang: 3 x 1 = 3 m2

 

Totale oppervlakte waar de vloer komt te liggen: 73 m2

Marges snijverlies:

Bijna geen enkele vloer past op de plank of strook nauwkeurig in uw ruimte zonder deze te verzagen. Dit zaagafval wordt ook wel snijverlies genoemd. Om ervoor te zorgen dat u voldoende vloerdelen in huis heeft om uw vloer te leggen houden we de volgende marges aan bovenop het berekende vloeroppervlak: 

  • Click en Dryback PVC: 5%
  • Dryback Visgraat / Hongaarse Punt / Tegel: 10%